Furtuna tropicală Danny s-a transformat în primul uragan al sezonului din Atlantic

| 21 aug, 15:01

Furtuna tropicală Danny s-a transformat în uragan, primul al sezonului din Atlantic, însă urmează să slăbească în intensitate sâmbătă, a anunțat Centrul național american pentru uragane (NHC) din Miami, preluat vineri de AFP.

Uraganul ar urma să se intensifice în următoarele 24 de ore și 'să înceapă să scadă sâmbătă', arată NHC într-un comunicat difuzat joi.

Danny se află în prezent în Marea Caraibelor, iar vântul atinge viteze de peste 130 de kilometri pe oră, au precizat meteorologii. Fenomenul este departe de coaste, motiv pentru care nu a fost lansată nicio avertizare. 'Danny este deocamdată un uragan mic', dar pot interveni schimbări neașteptate în intensitatea sa, a anunțat NHC.

Uraganul se îndreaptă spre vest cu 19 kilometri pe oră și ar urma să-și continue sâmbătă înaintarea cu această viteză.

Există o probabilitate de 90% ca sezonul de uragane 2015 din Atlantic să fie mai puțin activ decât de obicei până la sfârșitul său din luna noiembrie, au apreciat experți ai Centrului american de previziuni meteo. În timpul unui sezon normal, în perioada 1981-2010, s-au înregistrat în medie 12 furtuni tropicale pe an, dintre care șase au atins forța unui uragan. Dintre acestea, trei au fost de mare putere, cu rafale de vânt de cel puțin 178 de kilometri pe oră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ