G20. Orașul Hamburg în alertă! Hotelul lui Putin, atacat de protestatari. Poliția cere întăriri

| 07 iul, 14:25

Protestatari sosiţi la Hamburg cu ocazia summitului G20 care are loc în acest oraş din nordul Germaniei au atacat paza hotelului unde sunt cazaţi preşedintele rus Vladimir Putin şi alţi lideri, a indicat vineri poliţia, citată de agenţia DPA, citată de Agerpres.

În Hotel Park Hyatt din Hamburg sunt găzduiţi, în afară de Putin, preşedintele sud-coreean Moon Jae şi premierul australian Malcolm Turnbull.

În cursul altor incidente, un elicopter al poliţiei germane a fost ţinta unui atac cu o rachetă de semnalizare lansată de protestatari, dar dispozitivul nu a atins aparatul de zbor, au indicat autorităţile din Hamburg, citate de DPA.

Potrivit sursei, în alte incidente unii protestatari au spart geamuri la Consulatul mongol şi au tăiat cauciucurile unei maşini aparţinând delegaţiei canadiene la summitul G20.

Poliţia din Hamburg a confirmat că a cerut întăriri din alte zone din Germania din cauza 'multiplelor infracţiuni' care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite vineri DPA.

Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri la în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii.

Pe de altă parte, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii.

Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari.

În Hotel Park Hyatt din Hamburg sunt găzduiţi, în afară de Putin, preşedintele sud-coreean Moon Jae şi premierul australian Malcolm Turnbull. În cursul altor incidente, un elicopter al poliţiei germane a fost ţinta unui atac cu o rachetă de semnalizare lansată de protestatari, dar dispozitivul nu a atins aparatul de zbor, au indicat autorităţile din Hamburg, citate de DPA. Potrivit sursei, în alte incidente unii protestatari au spart geamuri la Consulatul mongol şi au tăiat cauciucurile unei maşini aparţinând delegaţiei canadiene la summitul G20. Poliţia din Hamburg a confirmat că a cerut întăriri din alte zone din Germania din cauza 'multiplelor infracţiuni' care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite vineri DPA. Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri la în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii. Pe de altă parte, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii. Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari.

Tag-uri: g20, putin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ