Gabriel Cărbunaru audiat la ANAF, în dosarul scurgerii de informaţii al Antena Group

| 19 iun, 2013

Gabriel Cărbunaru, adjunctul şefului Gărzii Financiare, este audiat, miercuri, la DNA, în dosarul privind şantajul exercitat de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Procurorii "m-au întrebat de modul în care mi-am desfăşurat eu activitatea vizavi de coordonarea unui act de control", a declarat, la ieşire, Cărbunaru, adaugând: "Sunt cu conştiinţa împacată, nu am dat vreun document nimănui din afara instituţiei".

Acesta a precizat că a văzut respectivul contract, deoarece intra în atribuţiunile sale de serviciu, dar la acest document au mai avut acces "semnatarii, angajatii din cele două companii, cred că organele de control din alte instituţii".

"Cercul de suspecţi e mult mai mare şi nu cuprinde doar persoane din ANAF", a subliniat el.

Fiscul a înaintat către DNA, la începutul lunii iunie, rezultatul controlului intern efectuat în urma acuzaţiilor potrivit cărora inspectori ai Gărzii Financiare ar fi transmis ilegal în afara instituţiei contractul dintre firma lui Dumitru Dragomir şi RCS & RDS, care face obiectul unui prezumtiv şantaj în dosarul Sorin Alexandrescu.

"În urma anchetei desfăşurate de Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF, a reieşit faptul că angajaţii Gărzii Financiare care au instrumentat controlul la societatea SC Bodu SRL au avut în permanenţă acces la contractul de asociere în participaţiune dintre SC Bodu SRL şi SC RCS&RDS SA, nefiind exclusă posiblitatea ca aceştia să-l transmită unei terţe persoane.

Cu toate că, din cercetarea administrativă efectuată de Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF nu au rezultat probe concludente care să demonstreze transmiterea către terţi a contractului dintre cele doua societăţi de către reprezentanţii Gărzii Financiare, întrucat dosarul face obiectul unei cercetări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), astăzi 7 iunie 2013 s-a înaintat raportul cercetării administrative către DNA în vederea conexării acestora", se arată într-un comunicat publicat vineri de ANAF.

Dumitru Dragomir a acuzat că un contract confidenţial semnat de o firmă a sa cu RCS &RDS a ajuns în posesia trustului Intact în urma unui control al Gărzii. Contractul în cauză a fost folosit de Sorin Alexandrescu, manager în trustul Intact, pentru un presupus şantaj. ANAF arată, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că firma BODU SRL (deţinută de Dumitru Dragomir) a fost verificată de inspectorii Gărzii în 23 ianuarie 2013, în condiţiile în care Dragomir afirmase că a  fost controlat de Garda Financiară la jumătatea lunii aprilie, iar inspectorii ar fi dat acest contract trustului Intact.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ