Gabriel Oprea a cerut prefecţilor să intervină la timp în localităţile afectate de Codul portocaliu

| 05 aug, 2014

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a cerut marţi prefecţilor din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Caraş Severin şi Timiş să monitorizeze cu atenţie dinamica situaţiei şi să intervină la timp pentru sprijinirea comunităţilor locale aflate în zona de avertizare meteorologică de Cod portocaliu de precipitaţii, informează un comunicat de presă al MAI.

Conform avertizărilor hidrologilor, Codul portocaliu de precipitaţii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa este în vigoare până la ora 22.00 marţi seară, iar în judeţele Caraş Severin şi Timiş fenomenele meteorologice periculoase se menţin inclusiv în ziua de miercuri.

În judeţele vizate de Codul galben şi Codul portocaliu de inundaţii, din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost activate deja grupele operative pentru a asigura intervenţia promptă în sprijinul populaţiei şi s-a dispus ca intervenţiile structurilor pentru situaţii de urgentă să se desfăşoare având ca prioritate protejarea vieţii şi a bunurilor oamenilor.

Pentru intervenţia în sprijinul cetăţenilor din zonele aflate sub avertizare hidrologică sunt deja mobilizaţi aproximativ 900 de pompieri cu 472 de mijloace de acţiune, la care se adaugă poliţişti şi jandarmi din inspectoratele judeţene.

Totodată, a fost constituită o rezervă de intervenţie de 1.350 de forţe de la nivelul structurilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

De asemenea, s-au luat măsuri pentru a asigura o comunicare eficientă atât între autorităţile locale şi cetăţeni, cât şi între prefecţi şi structurile Ministerului Afacerilor Interne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ