Gabriel Oprea: blocul care a explodat în Călăraşi nu prezintă pericol de prăbuşire

| 26 dec, 2013

Gabriel Oprea a declarat joi că blocul din Călăraşi în care s-a produs o explozie în ziua de Crăciun nu prezintă pericol de prăbuşire.

Gabriel Oprea a declarat joi că blocul din Călăraşi în care s-a produs o explozie în ziua de Crăciun nu prezintă pericol de prăbuşire, anunţând că a fost constituită o celulă de criză.

'În baza mandatului dat de domnul premier Victor Ponta, m-am deplasat aici. Am venit împreună cu secretarul de stat Botoş, cu domnul general Burlui, şeful ISU la nivel naţional. Am dispus urgent constituirea unei celule de criză, din care mai fac parte, în afara persoanelor menţionate, şi preşedintele Consiliului Judeţean, primarul, prefectul, toate organele abilitate din structurile competente', a declarat într-o conferinţă de presă vicepremierul Gabriel Oprea.

El a spus că a fost desemnat un expert care a dat asigurări că 'blocul nu prezintă pericol să cadă'.

'În urma evaluărilor efectuate la faţa locului şi cu factorii de decizie s-au luat următoarele măsuri: desemnarea de urgenţă a unui expert pe linia inspecţiei în construcţii şi deplasarea de urgenţă a acestuia de la Bucureşti la Călăraşi. În speţă, ne interesa să ştim dacă blocul cade sau nu. (...) Este aici un om cu foarte multă experienţă, domnul Brânzoi, a inspectat locul şi ne-a spus, din punct de vedere strict operaţional, blocul nu prezintă pericol să cadă. Începând din acest moment, a început expertiza. (...) Am vorbit cu specialiştii de la Distrigaz, mâine (vineri - n.r.) după-amiază vom şti exact dacă dăm drumul la gaze. În momentul în care specialiştii spun că putem da drumul la gaze în acel moment dăm drumul şi la curent electric şi oamenii se pot muta înapoi în apartamente', a afirmat Gabriel Oprea.

Potrivit acestuia, începând de vineri, Primăria Călăraşi va începe să degajeze spaţiul exterior.

'Pe scara de bloc unde s-a petrecut explozia este o anchetă penală în curs, iar rezultatele anchetei penale contează foarte mult şi pentru despăgubirile civile', a explicat Oprea.

Vicepremierul a spus că, în urma expertizei făcute Primăria Călăraşi, Consiliul Judeţean şi Guvernul vor sprijini oamenii afectaţi de explozie.

'Sunt aici trimis de premierul Victor Ponta, am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu domnul primar, toate aceste trei instituţii cele locale, primăria, preşedinţia CJ şi Guvernul, în momentul când vom avea rezultatele expertizei, vom sprijini şi noi aceşti oameni care acum, în perioada sărbătorilor, au avut această tragedie', a afirmat Gabriel Oprea.

Preşedintele CJ, Răducu George Filipescu, a precizat că, împreună cu primăria, se va implica în mobilizarea tuturor responsabililor pentru rezolvarea tuturor problemelor. 'Vrem foarte repede să facem reparaţiile', a susţinut preşedintele CJ.

La rândul său, primarul oraşului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a dat asigurări că va descongestiona zona.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 dec, 2013
HanNaSolo
Blocul si cultura unui ministru
Citez "blocul care a explodat"....parca ar fi vorba de o butelie. Stim ca pentru a fi ministru in Ro cunoasterea limbii romane nu e obligatorie, la fel si BAC-ul, dar de la unu cu pretentii de minister ma asteptam la o exprimare mai "academica" gen "blocul in care s-a produs deflagratia sau explozia", dar....ce sa te astepti de la Gaby Oprea ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ