Gabriela Firea, despre buget: ”I-am prins cu falsul! Consecințele le vor suporta toți românii!”

| 03 mar, 19:23

Senatorul Gabriela Firea afirmă că, după ce a analizat bugetul de stat din 2021, a realizat că acesta este construit pe un fundament falsificat. Firea spune că salariul mediu estimat este greșit, ceea ce le permite guvernanților să scadă mai multe ajutoare și venituri ale românilor.

Gabriela Firea anunță că a descoperit diferențe de calcul între site-ul ANAF și proiectul de buget.

„I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecințele le vor suporta toți românii. Dovada: întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei și nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.
Senatorul PSD mai susține că greșeala este intenționată deoarece, în funcție de salariul mediu, se fac numeroase calcule economice.
„De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces! Așadar, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu mărește punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Antena 3.
Senatorul a mai calculat și cât reprezintă pensiile din PIB-ul României. Firea a tras concluzia că statul consumă doar 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ