Gabriela Firea: Gratuitatea pentru transportul public va fi introdusă înainte şi după orele de vârf

| 13 iun, 18:04

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea nu va renunța la introducerea gratuității pe mijloacele de transport în comun și propune aplicarea măsurii pe intervale mai scurte de timp.

Firea spune că a avut mai multe întâlniri cu managementul RATB şi cu liderii de sindicat în legătura cu propunerea pe care a făcut-o și a ajuns la concluzia că măsura ar putea fi introdusă mai întâi în orele de dinainte şi de după vârfurile zilei, acesta urmând să fie un proiect-pilot pentru a vedea care este răspunsul bucureştenilor.

„Transportul public gratuit poate să devină o realitate şi de aceea am şi anunţat această măsură, dar nu înainte ca transportul public să se modernizeze”, a declarat Firea citată de News.ro.

Primarul ales a precizat că printre prioritățile administrației locale este modernizarea RATB și introducerea benzilor unice pentru transportul în comun.

„Prima propunere a mea a fost de a introduce gratuitate, pentru început, în orele de dinainte şi de după vârfurile zilei. Spre exemplu, într-o capitală europeană s-a constatat că este cel mai aglomerat între 8.15 şi 9.15 şi atunci municipalitatea a oferit gratuitate cu o jumătate de oră înainte de a începe vârful de trafic şi o jumătate de oră după acest vârf. Din discuţia pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute cu managerul RATB şi cu reprezentanţii sindicatelor, mi-au spus că este 100 la sută fezabil ceea ce propun eu, mai ales având în vedere faptul că veniturile RATB sunt structurate cam aşa: 30 la sută venituri proprii, din vânzarea biletelor, şi 70 la sută este aportul Primăriei Municipiului Bucureşti. Aş vrea să folosiţi aceste cifre şi să vedeţi că ce am propus nu este un plan fantezist”, a arătat Firea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ