Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că i-a „furat” un proiect pentru testarea predispoziţiei ereditare la cancer

| 29 mai, 23:27


Fostul edil al Capitalei Gabriela Firea îl acuză pe primarul general Nicuşor Dan că i-a „furat” un proiect înscris pe ordinea de zi a şedinţei CGMB pe care l-a promovat în perioada mandtului ei şi anume cel pentru testarea predispoziţiei ereditare la cancer.

 

Ea a explicat că „politrucii” USR au aruncat proiectul în sertat timp de vreo doi ani şi au minţit, în scris, motivând că testul respectiv este decontat prin asigurările de sănătate şi au respins proiectul ca fiind „neoportun”. Actual ministru al Familiei a mai anunţat că vor depune o plângere penală consilierii generali ai PSD pentru această minciună transmisă în documente oficiale.
„Proiect care face diferenţa dintre viaţă şi moarte promovat în mandatul meu de primar general, oprit la sosirea noii administraţii şi readus în Consiliului General după 2 ani! Bucureştiul se conduce acum prin furt, minciună şi plagiat! Totul pentru voturi, nimic pentru oameni! Aşa au înţeles să guverneze oraşul «luptătorii» dreptăţii şi transparenţei. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află un proiect FURAT de la PSD! 2 ani i-a luat primarului general Nicuşor Dan să-şi amintească de documentele depuse de consilierii social-democraţi. Până acum nu i-a păsat de oamenii în suferinţă, dar, brusc, promovează proiectul ca fiind al lor, al «salvatorilor»”, a scris Gabriela Firea, luni pe Facebook.
„Testarea predispoziţiei ereditare la cancer nu este un moft. Face diferenţa dintre viaţă şi moarte!”, a mai precizat Firea.
„Este un proiect pe care Nicuşor Dan, conducerea ASSMB şi majoritatea de dreapta din CGMB au refuzat să-l pună pe ordinea de zi când a fost depus de PSD. 2 ani l-au ignorat, acum au găsit soluţia «salvatoare»! L-au copiat şi acum se laudă că e al lor. Minciuna are picioare scurte, iar bucureştenii îşi amintesc că este acelaşi proiect început în 2020, în mandatul meu ca primar general, în care s-au înscris peste 500 de pacienţi oncologici. Ce nu ştiu bucureştenii este că proiectul nu a continuat pentru că oamenii lui Nicuşor Dan AU REFUZAT să continue programul. Consilierii generali PSD au cerut continuarea programului de mai multe ori în ultimul an. Însă, politrucii puşi de USR să conducă sănătatea din Capitală l-au aruncat într-un sertar şi au minţit, în scris, spunând că acest test este decontat prin asigurările de sănătate şi au respins proiectul ca fiind «NEOPORTUN»! Consilierii generali PSD vor depune o plângere penală pentru această minciună transmisă în documente oficiale!! Să ne explice autorităţile competente cum acelaşi proiect este «NEOPORTUN» când e propus de PSD şi «oportun» când e al lor, copy-paste!”, a adăugat Gabriela Firea.
Ea a mai afirmat că Nicuşor Dan tot acuză „greaua moştenire” sau plata datoriilor istorice ale Primăriei Capitalei, însă sumele primite de PMB în mandatul acestuia sunt publice.
„Auzim iarăşi placa «greaua moştenire» sau «plata datoriilor istorice»? Sumele primite de Primăria Capitalei în mandatul lui Nicuşor Dan sunt publice. Oricine poate verifica şi vedea că au fost mult mai mulţi bani faţă de mandatul meu. Doar anul trecut au avut de cheltuit cu 1 miliard de lei în plus!!! Chiar nu mai ţine acest discurs. Mă bucur, însă, că Nicuşor Dan şi majoritatea de dreapta care conduce acum Bucureştiul au ajuns la concluzia că tot proiectele «marca Firea» sunt cele mai bune pentru cetăţeni. Sunt sigură că şi bucureştenii ştiu asta!”, a concluzionat Firea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ