Gabriela Firea: Lucrăm pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen

| 20 mai, 19:00

Ministrul Familiei, Gabriela Firea spune că mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere, la stat şi la privat, şi că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen şi pregătesc un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecut de 40 de ani.

 

”Respectul faţă de femei - tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic - SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare.
”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a scris Gabriela Firea.
Ea anunţă că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.
”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, mai afirmă Firea.

 

Tag-uri: Gabriela Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ