Gabriela Firea: RATB va organiza licitație pentru achiziționarea a 200 de autobuze

| 30 iun, 11:48

Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a avut joi o întâlnire cu sindicatele din RATB. După acest eveniment, ea a oferit mai mult informații presei.

Edilul a declarat: "În această perioadă de vară când este un aflux mai mic de călători, ne vom pregăti pentru toamnă și iarnă, prin suplimentarea parcului auto și reparații atât a aerelor condiționate, cât și achiziții de piese de schimb. Am decis astăzi în regim de urgență ca RATB să organizeze licitație pentru achiziționarea a 200 de autobuze, nu mai puțin de Euro 4, vor fi second hand, pentru că o licitație pentru autobuze noi ar dura foarte mult. Dar asta nu înseamnă că nu dorim și autobuze noi, demarăm și această procedura, dar ea se va finaliza abia anul viitor, când vom dori să achiziționăm 300 de autobuze noi, 100 de troleibuze, și un număr substanțial de tramvaie care vor fi realizate printr-o investișie asumată chiar de către uzina RATB".

Privind resursele financiare ale regiei, Gabriela Firea a afirmat că va propune în ședintă de Consiliu General o rectificare bugetară de 30 milioane euro pentru acoperirea plații către ANAF a TVA-ului pentru gratuitatea pensionarilor, și alte 45 de milioane în tranșe lunare pentru acoperirea subvenții către RATB până la sfârșitul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ