Gadjo Traian a îmbulinat-o

| 11 feb, 2014

Marinar de meserie, Traian Băsescu nu s-a lepădat de gura spurcată nici după ce a intrat în politică și dă drumul la vorbe fără să țină cont de consecințe.

După mai bine de trei ani, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a făcut lumină în cazul declarațiilor lui Traian Băsescu referitoare la romii nomazi despre care Gadjo Traian afirmase că "foarte puțini vor să muncească. Mulți dintre ei, în mod tradițional, trăiesc din ce fură". Amenda de 600 de lei pe care Băsescu este obligat să o achite după verdictul CNCD nu este în măsură să șteargă umilința produsă comunității rome, dar faptul că s-a luat o decizie în favoarea petiției depuse de Asociația Români Criss aduce o minimă satisfacție celor care de-a lungul timpului au fost jigniți de Băsescu și celor care au asistat neputincioși la astfel de episoade din partea lui.

Marinar de meserie, Traian Băsescu nu s-a lepădat de gura spurcată nici după ce a intrat în politică și dă drumul la vorbe fără să țină cont de consecințe. Cazul particular despre care vorbim îl poziționează pe primul Gadjo în stat drept singurul președinte în funcţie care a fost amendat pentru discriminarea romilor, dar în același timp este singurul caz în care vorbele tăioase ale lui Băsescu au avut repercusiuni concrete, restul ieșirilor isterice ale marinarului rămânând nepedepsite. La acest nivel, perlele lui Băsescu sunt în mod cert mai multe la număr decât reușitele sale în cei aproape 10 ani de cât e președinte. Toată lumea își amintește de „țiganca împuţită”, „măi, păsărică, n-ai şi tu treabă azi?”, „găozar”, „sigur, vin direct în birou la tine să o facem”, „îi văd pe mogulii ăştia ca pe nişte rechini”, „ce credeţi că aveţi voi în cap şi nu spuneţi pe gură?”, „iarna nu-i ca vara”, „bai, caraghiosule!”, „un fleac, i-am ciuruit”, „I'm always back” sau amuzantul și în același timp tragicul „mu*e, ti-am spus...”, porumbelul care i-a zburat din gură președintelui în 2000.

Revenind la comunitatea româ, atitudinea lui Băsescu față de aceștia a cunoscut de-a lungul timpului urcușuri și coborâșuri. Putem aminti diferitele situații contextuale de care președintele a profitat pentru a-i atrage pe romi de partea lui, precum moartea Regelui Cioabă sau Sf. Maria cea Mică, la polul opus se aflându-se gafele făcute de acesta la adresa romilor, despre care deja am vorbit. În ultima perioadă, se pare că Traian Băsescu și-a asumat politica de integrare a comunității rome la nivelul UE a Guvernului Ponta, preluând în totalitate mesajul consilierul premierului Victor Ponta, Damian Drăghici, care declara pentru presa din Marea Britanie că mai tare trebuie să deranjeze faptul că bancherii fură miliarde, decât romii care cerșesc pe străzi.

Verdictul în cazul declarațiilor la adresa romilor aduce o minimă dreptate tuturor românilor, care acum au și un temei legal pentru care îl pot sacrifica pe Băsescu în agora cetății. Pe lângă lipsa unei prestanțe impunătoare și a diplomației, Băsescu ne-a făcut de rușine și la capitolul cei șapte ani. De foarte mult timp, Băsescu nu mai reprezintă interesele românilor, iar aceștia nu se mai identifică cu el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
Marinarii
De la marinarii "cu gura spurcata"
Sa-i sugi biga lui Base si tuturor marinarilor, muisto!
11 feb, 2014
LiA
mARINARII
Ce bai, Base e marinar cu numele doar. Nu mai practica meseri a asta de o mie de ani...da ce basist esti...ce-o sa faci din decembrie,marinarule?
11 feb, 2014
cantautor
fantastic articol....
Romania nu atrage in ianuarie 2014 nici macar un euro fonduri europene..
sunt discutii de remaniere...
sunt discutii despre accize..
Elena Constantin ne spune ca romanii nu se mai identifica cu Basescu...
nu ne spune cu cine....poate cu chelnerul?
"prestanta impunatoare "este cam tras de par...ca si subiectul in sine
11 feb, 2014
esticretindecitetratez
treaba cu fondurile europene
este o minciuna calificata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ