Update. Băsescu avertizează: România va pierde Dacia. Reacția lui Ponta: Afirmațiile lui Băsescu - o prostie

| 11 feb, 2014

Daca nu va finaliza Coridorul IV, Romania va pierde asamblarea de la uzinele Dacia Pitesti, in contextul in care exista capacitati de preluare la uzina din Maroc a producatorului auto, a avertizat luni seara presedintele Traian Basescu. Reacția lui Ponta nu a întârziat. "Afirmaţiile lui Băsescu despre pierderea liniei de asamblare Dacia sunt o prostie".

"Eu va pot spune ca in mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. Romania, daca nu se conecteaza integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o tara care ramane enorm in urma. (...)

Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc", a declarat seful statului intr-o emisiune difuzata luni de postul Look Tv, potrivit Mediafax.

Update. Răspunsul lui Ponta

"E o prostie, bineînţeles. Domnul preşedinte e de o inconştienţă sinistră. A fost în România de curând preşedintele grupului Renault şi a spus foarte clar că investiţiile din România se dezvoltă. Acum, îl credeţi pe preşedintele Renault sau îl credeţi pe sinistrul nostru preşedinte", a spus Ponta, prezent la Forumul de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est.

El a adăugat că are încredere în ceea ce spune preşedintele Renalut, 'nu în ce mai aruncă într-o chestie strict politică' Traian Băsescu.

Presedintele a subliniat faptul ca, in Romania, Guvernul intentioneaza sa acorde prioritate tronsonului Bucuresti-Alexandria, in loc sa construiasca Pitesti-Sibiu.

Importanta unei infrastructuri care sa fie conectata cu Europa Occidentala a fost ridicata si de reprezentantii Renault, potrivit ambasadorului Frantei, Philippe Gustin. "Exista deja autostrada Pitesti-Constanta, pentru ca o parte din masini pleaca din Portul Constanta, dar ar fi buna si o legatura intre Pitesti si Ungaria, pentru conectarea cu autostrazile spre Europa Occidentala, Germania, Franta. Vedeti unde ajung masinile construite la Pitesti, e un succes Dacia, se exporta din ce in ce mai mult in tarile occidentale. Rezultatele pietei auto din ianuarie arata ca Dacia este marca ce a crescut cel mai mult in Franta. Industria auto de la Dacia Renault trebuie ajutata pentru a deveni mai competitiva", a spus Philippe Gustin.

Coridorul IV pan-european face legatura intre Nadlac, Timisoara, Deva, Sibiu, Pitesti, Bucuresti si Constanta.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
wazzup.ro
Claritatea adevarului
O informatie corecta ,venita chiar din partea Presedintelui dl. Traian Basescu romanulu nu ar trebui sa-i reproseze nimic presedintelui tarii deoarece Firma Dacia a tras nenumarate semnale de alarma in ultimii 2 (doi ani), in care guvernul Ponta a fost absent si lipsit de inteligenta ,crezand ca este o vorba aruncata in vint de catre cei de la firma Dacia. Cu siguranta Guvernul Ponta " va intelege ca munca inteligenta este o cinste si onoare a vietii moderne. Certurile si prostologia cu al sau popor si cu al sau presedinte inseamna moartea natiunii romanesti. Iar strainul diplomatic si inteligent te va la-sa in pace sa-ti rezolvi singur problemele de viitor si de deces.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ