Dacia își extinde activitatea: va construi motoare EURO 6 în România

| 27 feb, 2014

Și directorul pentru România al Dacia RenaultNicolas Maure, a făcut publică intenția realizării în România a unor bancuri de testare pentru motoarele EURO 6.

Traian Băsescu a spus cu ceva timp în urmă că, din cauza nefinalizării Coridorului IV paneuropean de transport, Dacia va pierde linia de asamblare de la Pitești. Se pare totuși că acest lucru este complet fals, pentru că România a primit o veste foarte bună zilele trecute de la sediul din București al Autorității de Management pentru POS „Creșterea competivității economice“.

Cu ocazia semnării a șase contracte de finanțare propuse de Polul Auto Muntenia, din care face parte și Dacia Renault, premierul Victor Ponta a declarat că producătorul auto Dacia își va continua activitatea la Mioveni și chiar o va extinde prin construirea de motoare EURO 6 în România, în ciuda declarațiilor pompieristice ale președintelui.

De astfel, și directorul pentru România al Dacia Renault, Nicolas Maure, a făcut publică intenția realizării în România a unor bancuri de testare pentru motoarele EURO 6. Această decizie de extindere a Dacia reprezintă o veste foarte bună, având în vedere că producătorul auto una dintre cele mai importante companii pentru economia României.

În plus, riscul de pierdere a asamblării de la Pitești este infirmat și de vânzările Dacia, care au crescut cu 12,4%, la 24.890 de unități, echivalentul unei cote de piață de 31, 6%. De la lansarea mărcii pe piața europeană, în vara anului 2005, aproape 1,5 milioane de clienți au ales marca Dacia, potrivit datelor constructorului auto.

Iar pentru ca Dacia să nu se mute în Maroc și să își extindă activitatea în România a fost alocat pentru construirea motoarelor EURO 6 un ajutor finaciar de 40 de milioane de euro pentru modernizara liniei de producție, din care 15 milioane de euro provin din fondurile Uniunii Europene, iar restul de 25 de milioane de euro de la statul român.

Așadar, cota de piață a Daciei în România a crescut anul trecut cu 5,4 puncte iar acest rezultat pozitiv înregistrat pe plan local se explică prin reînnoirea completă a gamei de modele. În 2013, au fost lansate pe piață noul Logan MCV și noul Duster, care contribuie la confirmarea succesului înregistrat de Dacia și nicidecum la pierderile pe care Traian Băsescu le anunță.

De altfel, afirmațiile susținute cu tărie de Traian Băsescu dovedesc cu certitudine că președintele urmărește doar să creeze probleme în țară și să aprindă cât mai multe dispute care nu își au locul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
PETRICA
DACIA @FORD
Ce nevoie avem noi de autostrazi ?Ori suntem plecati cu capul?Suntem asa prosti de vrem sa-i ajungem din urma pe unguri?Sictir !Noi vrem sa ne supunem Chinei,tara cu aproape 2 mld. de locuitori .mai multi chiar decat Europa toata.Trebuie cu orice pret sa-l urmam pe dl Ponta pe drumul construirii socialismului chinez multilateral implementat in intreaga lume. Ce nevoie avem noi de Europa?
27 feb, 2014
cantautor
Sindicatul Automobile Dacia a anuntat ca va organiza pe 5 martie in localitatea argeseana Mioveni o adunare publica pentru sustinerea industriei auto, la care ar urma sa participe peste 10.000 de oameni, informeaza Agerpres. Se va protesta din cauza lipsei masurilor concrete de sprijinire a industriei auto dar si pe tema amanarii executiei tronsonului de autostrada Pitesti - Sibiu.

'Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publica pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, in data de 5 martie 2014, intre orele 13,00 si 14,00. La adunarea populara vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului', se arata intr-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Una dintre nemultumiri este legata de lipsa masurilor concrete pentru sustinerea pietei auto din Romania, sindicalistii cerand suplimentarea tichetelor pentru programul de reinnoire a parcului auto si stimularea cumpararii de masini noi.

Se va protesta, de asemenea, fata de nerespectarea promisiunilor guvernantilor cu privire la modificarea legislatiei muncii si fata de decizia Guvernului de amanare a executiei tronsonului de autostrada Pitesti - Sibiu, considerat de sindicalisti ca fiind 'de importanta deosebita pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii sai si pentru Romania'.
27 feb, 2014
goPonta4President
Clubul investitorilor:
Trabant,Pobeda si Oltcit,precum si Birtalan Stoica-firma strategica VCFG(Vrem Caile Ferate Gratis),
protesteaza,pe motiv ca DL.Basescu ne sperie:
1.Dl. Basescu a protejat mereu alte marci(a introdus programul Rabla,in detrimentul nostru)
2.Dl.Basescu promoveaza alte marci(si-a cumparat Logan si Ford)
3.Dl.Basescu promoveaza autostrada Pitesti-Sibiu,pentru a ajuta firma franceza si turistii.
4.Dl.Basescu nu a fost de acord cu privatizarea pe gratis a 51% din CFR.
In acest mod ,vagoanele stau degeaba pe sine,in loc ca Birtalan Stoica sa le vanda,inregistrand profit pe care sa-l reinvesteasca in Croatia,Slovenia,Muntenegru,Slovacia etc.
Va rog sa luati masurile care se impun.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ