Victor Ponta, cu o viteză în plus față de Crin Antonescu

| 11 feb, 2014

Într-un an electoral cu o miză importantă pentru toți românii – salvarea României de sub regimul Băsescu & Co– USL este pusă în situația în care trebuie să reevalueze candidatura lui Crin Antonescu la prezidențiale, în condițiile în care liderul liberal nu se ridică mult deasupra contracandidaților.

În ultima lună toate sondajele de opinie făcute publice, inclusiv cele realizate de firmele de casă ale PDL, îl aduc în prim plan ca om politic al momentului pe premierul Victor Ponta. Acesta este cazul și în cel mai recent sondaj INSCOP, unde Victor Ponta este cu o viteză în plus față de Crin Antonescu în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă.

Datele statistice prezentate de INSCOP îl poziționează pe Victor Ponta cap de listă la intenție de vot la alegerile prezidențiale cu 29,8%, Crin Antonescu ocupând al doilea loc în clasament cu doar 22,4%. Scenariul se aplică și în cazul turului doi de srutin, unde Victor Ponta susținut de PSD l-ar învinge pe Antonescu, din partea PNL, cu 53,5% față de 46,5%. De asemenea, trebuie subliniat faptul că premierul Victor Ponta, în cazul în care se hotărăște să candideze la alegerile prezidențiale, nu are rival.

Era de așteptat ca evoluția premierului Victor Ponta să cunoască un trend pozitiv având în vedere prestația sa și a guvernului pe care îl conduce coroborate cu rezultatele economice bune obținute în cei aproape doi ani de guvernare și dublate de atitudinea conciliantă prin care premierul s-a impus ca fiind un om politic matur. La polul opus, Crin Antonescu a practicat un joc duplicitar, a înselat încrederea partenerilor de alianță în nenumărate rânduri, ajungând să piardă până și susținerea propriului partid. Având în vedere faptul că imaginea liderului liberal se erodează pe zi ce trece, nu este exclus ca până în noiembrie acesta să nu mai fie o alegere validă la prezidențiale.

În noul context conturat pe scena politică românească, un Crin Antonescu nesigur și fără o susținere concretă în plan intern, la nivelul partidului, se vede nevoit să stângă rândurile în jurul lui până în toamnă, atunci când vor avea loc alegerile. Din acest motiv, liberalul apelează la măsuri extreme, așa cum a fost cea a remanierilor miniștrilor liberali. Cu un PSD care-i suflă în ceafă și un coleg de alianță care se bucură de mai multă încredere față de el și este preferat de români în cursa prezidențială, Antonescu ar mai avea o șansă în cazul în care liderii peneliști l-ar susține necondiționat, ceea ce nu era cazul miniștrilor demiși, ei având o înclinație vizibilă către Victor Ponta. În același timp, prin noile numiri liderul liberal lasă o portiță deschisă unei colaborări cu aripa băsistă, cu care încă de la sfârșitul anului trecut se află parcă într-un dans al împerecherii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ