Gafa MAE de la întâlnirea cu Ministrul de Externe german a ajuns în presa străină. Ce scrie BBC despre România

| 10 mar, 16:02

Săptămânalul german Der Spiegel scrie în ediția online de marți că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a cerut scuze omologului său german, Frank Walter Steinmeier, după ce i-a dăruit, la București, o broșură pe coperta căreia era desenată o hartă care semăna "suspect de mult" cu cea a Franței.

În articolul titrat "Vizita lui Steinmeier: România regretă gafa legată de hartă", Spiegel scrie că Aurescu și-a exprimat regretele pentru gafa produsă de o "eroare tehnică regretabilă", formulă folosită de diplomația română într-un comunicat de presă remis luni seară.

Publicația germană notează că este a doua oară în ultima lună când Ministerul Român de Externe trebuie să ceară scuze pentru o greșeală. În februarie, Ambasada României din Paris a trimis mai multe invitații pentru o recepție, care conțineau aprecieri ofensatoare despre unii invitați.

"România comite o gafă diplomatică în legătură cu harta Franței", titrează și BBC, care notează că MAE român și-a exprimat regretul pentru eroare.

Și jurnaliștii britanici amintesc că diplomația română gafează grosolan pentru a doua oară în ultima perioadă, după incidentul de la Paris.

Citeşte şi: VIDEO Gafă incredibilă făcută de preşedinte Italiei, în faţa lui MERKEL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ