Bogdan Aurescu, despre strategia separatiştilor din Ucraina: Vor să câştige cât mai mult teren

| 12 feb, 12:15

Bogdan Aurescu, ministrul român al Afacerilor Externe, a declarat că intensificarea luptelor din estul Ucrainei „poate fi un indicator că vor să obţină cât mai mult teren pe care să-l controleze când se va aplica planul de încetare a focului. În acest timp, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au ajunsla un acord de încetare a ostilităţilor începând cu 15 februarie.

Într-un interviu acordat Hotnews, Bogdan Aurescu a discutat despre strategia separatiştilor pro-ruşi în Ucraina, în condiţiile în care situaţia de securitate din estul Ucrainei se agravează.

Poate fi un indicator al faptului că forţele separatiste doresc să obţină cât mai mult tren pe care să-l controleze la momentul la care un aranjament de aplicare a acordurilor de la Minsk din septembrie 2014 va fi atins. Prin urmare, să aşteptăm rezultatele negocierile, să vedem care sunt efectele acestor negocieri asupra situaţiei din teren, după care putem evident să facem o evaluare mai amplă”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, pentru Hotnews.

Totodată, Bogdan Aurescu a spus că România este în „proces de reflecţie” privind capacitatea ţării şi voinţa de a vinde armament defensiv letale către Ucraina, în cazul continuării luptelor cu separatiştii. Ministrul de externe a spus că la nivelul UE nu există un consens în această privinţă.

Întrebat despre repercursiunile pe care o eventuală intensificare a conflictului le-au putea avea asupra României, Bogdan Aurescu a spus că nu anticipează efecte asupra ţării noastre.

„Din punct de vedere politic, situaţia este aşa cum s-a desfăşusat ca şi până acum. Un conflict militr destul de aproape de România care creează dificultăţi pentru securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre, România fiind stat al UE şi al NATO, cel mai apropiat de zonele fierbinţi, să le spunem aşa”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Citeşte şi: Acord pentru PACEA DIN UCRAINA. Anunţul lui PUTIN

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ