Primul cap căzut în cazul gafei grosolane a Ambasadei României de la Paris. Cine a fost demis

| 11 feb, 15:01

Ministerul român de Externe a decis să o demită pe angajata Ambasadei de la Paris care a creat scandalul prin trimiterea unor invitaţii însoţite de un fişier în care erau calificative specifice "perioadei comuniste".

În acest sens, Ministerul afacerilor externe precizează că cele două persoane implicate în incidentul creat au fost chemate miercuri în Centrala MAE pentru continuarea cercetărilor de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică.

Citeşte şi: Reacţia dură a lui Tăriceanu după gafa de proporţii de la Paris. Ce a cerut preşedintele Senatului

În urma anchetei a fost confirmată responsabilitatea a două persoane. În consecinţă, în cazul diplomatei din cadrul Ambasadei de la Paris, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus de urgenţă încheierea misiunii permanente la ambasadă, dar şi încetarea detaşării şi a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe.

Citeşte şi: Ambasadorul României la Paris ar putea fi schimbat, după gafa de proporţii

În ceea ce priveşte cazul directorului ICR Paris, procedurile specifice În vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază de către conducerea ICR Bucureşti.

Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii şi ale Comisiilor de politică externă şi cultură şi media din cadrul Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ