Şeful ICR a propus revocarea din funcţie a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea

| 11 feb, 16:39

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Lilian Zamfiroiu, a propus, marti, declansarea procedurii de revocare din functie a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, care a fost implicata in scandalul invitatiilor de la Ambasada de la Paris.

Reprezentantii Directiei de Comunicare a Institutului Cultural Roman au declarat miercuri, pentru sursa citata ca ICR a luat act de concluziile discutiei pe acest subiect din cadrul Biroului Permanent al Senatului Romaniei, de luni, dar si de propunerile Comisiei de Politica Externa a Senatului, de marti.

"In urma dialogului purtat cu presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Institutului Cultural Roman, domnul Lilian Zamfiroiu, in conformitate cu articolul 18, alineat (3) din Legea numarul 356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman, republicata, a propus marti, 10 februarie a.c., declansarea procedurii de revocare din functia de director al Institutului Cultural Roman de la Paris a doamnei Yvette Seraphina Ivona Fulicea", se arata intr-un raspuns transmis, miercuri, la solicitarea agentiei de presa citate, de reprezentantii Directiei de Comunicare a Institutului Cultural Roman.

Pe de alta parte, surse parlamentare au declarat, pentru Mediafax, ca solicitarea a ajuns, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului.

La randul sau, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus, dupa finalizarea investigatiilor Corpului de Control, incheierea misiunii permanente a diplomatului implicat in scandalul invitatiilor la Ambasada de la Paris, precum si incetarea detasarii si a raporturilor de munca cu Ministerul Afacerilor Externe.

La randul sau, Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri un comunicat de presa in care arata ca investigatiile efectuate de Corpul de Control si Evaluare Diplomatica au confirmat responsabilitatea unei functionare din cadrul Ambasadei Romaniei la Paris si a directorului ICR Paris pentru trimiterea invitatiilor la o receptie organizata pentru vizita in Franta a presedintelui Klaus Iohannis avand atasat un fisier de uz intern al ambasadei in care erau folositi termeni ireverentiosi la adresa invitatilor, unul dintre ei fiind calificat "scarbos". In urma investigatiilor s-a decis incetarea raporturilor de munca a diplomatei cu MAE. In comunicatul MAE se precizeaza ca in cazul directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, initierea procedurilor de incetarea a misiunii se face de catre ICR Bucuresti.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ