Ambasadorul României la Paris ar putea fi schimbat, după gafa de proporţii

| 10 feb, 12:39

Comisia de Politică Externă a Senatului a cerut, marti, de urgenţă, Ministerului de Externe, să fie de acord cu rechemarea de la post a ambasadorului României în Franța, Bogdan Mazuru, în urma scandalului dupa ce invitații la un eveniment au fost catalogaţi ca fiind 'indezirabil' sau 'scârbos"

Citeşte şi: Klaus Iohannis, vizită în Franţa. Ce întâlniri are programate

Ambasada României organizează o recepţie cu personalităţi din dispoara, cu prilejul vizitei lui Klaus Iohannis la Paris. Organizarea evenimentului a generat însă o gafă de proporţii. Şefa ICR Paris a ataşat la invitaţii un document intern în care cei chemaţi la receţie sunt caracterizaţi prin apelative precum „indezirabil” sau „scârbos”.

Citeşte şi: MAE reacţionează în scandalul invitaţiilor trimise de directoarea ICR Paris: Este o gafă monumentală

În urma acestui incident, Comisia pentru politică externă din Senat l-a adiat pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. În urma discuţiei, Comisia a cerut MAE să trimită un email cu scuze tuturor celor jigniţi, iar ambasadorul din Franţa, Bogdan Mazuru, să fie schimbat, potrivit stiripesurse.ro.

Rechemarea o poate face doar preşedintele Klaus Iohannis, însa va conta şi opinia MAE. Între timp, la MAE va avea loc o ancheta.

Citeşte şi: Bogdan Aurescu, audiat la Senat în legătură cu GAFA de la ambasada României din Paris

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ