Reacţia dură a lui Tăriceanu după gafa de proporţii de la Paris. Ce a cerut preşedintele Senatului

| 10 feb, 15:37

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut rechemarea de urgenţă de la Paris a persoanei din ICR responsabile de "gafa de proporţii" prin care în documentul ataşat invitaţiilor transmise cu ocazia vizitei şefului statului în Franţa erau calificative specifice "perioadei comuniste".

În acest caz, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că va discuta acest lucru cu directorul Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu.

Citeşte şi: Ambasadorul României la Paris ar putea fi schimbat, după gafa de proporţii

"Eu îi voi cere ca, într-o manieră clară şi lipsită de echivoc, să adopte măsurile care se impun în astfel de cazuri, adică rechemarea de urgenţă, la Bucureşti, definitiv, a persoanei responsabile din cadrul ICR", a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că, după părerea sa, ICR nu este singurul vinovat. Acesta este de părere că "originea răului este la ambasada României".

Citeşte şi: INCIDENT cu Klaus Iohannis pe aeroportul din Paris. FOTO

"Originea răului este la ambasadă, care ţine această evidenţă şi unde un funcţionar şi-a permis să înregistreze aceste apelative fără niciun drept. Cum îşi poate permite un funcţionar din ambasada României să eticheteze persoane, concetăţeni, în acest mod jignitor şi degradant şi care reflectă o anumită optică care este proprie perioadei comuniste. Probabil că unii dintre funcţionarii din anumite ambasade încă nu s-au lepădat de vechile metehne şi iată că ele au ieşit la suprafaţă", a adăugat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ