INCIDENT cu Klaus Iohannis pe aeroportul din Paris. FOTO

| 10 feb, 12:57

Preşedintele Klaus Iohannis a avut parte de un mic incident pe aeroportul din Paris. La sosirea pe aeroport a fost înconjurat de ofiţerii de protecţie francezi, iar în timp ce aştepta să se urce în maşina oficială nimeni nu a venit să îi ia haina.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost vizibil deranjat de acest lucru şi-a dat haina jos singur şi şi-a aruncat-o pe maşină, urcând apoi. Şeful SPP a venit imediat, a luat haina şi i-a dat-o şefei de protocol de la Cotroceni.

Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială, în Franța, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Francois Hollande, cu președintele Senatului, Gerard Larcher, președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone, dar și cu reprezentanți ai comunității de români din Franța.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, veşti bune pentru Serviciul Român de Informaţii

"Azi şi mâine voi efectua prima vizită bilaterală din mandatul meu de preşedinte, o vizită oficială la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande.Vreau să subliniez prin această vizită importanţa pe care ţara noastră o acordă consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, un membru foarte important al UE cu care avem relaţii bilaterale foarte bune", a declarat Klaus Iohannis, înaintea plecării sale în Franţa.

Preşedintele a spus că va merge la Palatul Elysee, unde va avea un dejun de lucru cu preşedintele Hollande, cu premierul franez, dar şi miniştrii de externe şi economiei din Franţa. Totodată, el se va întâlni cu preşedintele Senatului francez, precum şi cum preşedintele Adunării Naţionale.

„O prioritate a mandatului meu este substanţierea relaţiilor cu statele cu care avem parteneriate strategice, relaţii privilegiate sau consolidate. Relaţiile trebuie redinamizat şi trebuie să arătăm că România ce spune, aia şi face. Avem relaţii romano-franceze care depăşesc un parteneriat simplu, strategic”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

De la Paris, Iohannis va pleca la Bruxelles, unde se va desfăşura Consiliul European.

„Vom lua parte la Bruxelles la reuniunea informală a Consiliului European, prima mea participare la CE. Pe agenda de lucru sunt două lucruri de actualitate: lupta împotriva terorismului, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare. Cu siguranţă vor fi discutate relaţia cu Ucraina şi Federaţia Rusă”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, liderul de la Cotroceni a afirmat că procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare este de o importanţă deosebită, nu doar pentru ţările membre în zona euro, ci şi pentru celelalte ţări din Uniunea Europeană, mai ales că România se pregăteşte să devină membră în zonă euro.

Citeşte şi: Elena Udrea, ATAC la Klaus Iohannis înainte de a fi ARESTATĂ

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ