Gafă uriaşă la Ministerul Cercetării. România a inventat ceva imposibil

| 18 apr, 09:25

Ministerul Cercetării a retras de pe site un comunicat în care vorbea oficial despre existența unui perpetuum mobile “care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior”.

Informația s-a viralizat rapid în rândul comunității științifice. "Se știe că nu există niciun fel de perpetuum mobile. Legile termodinamicii spun clar că nu poți produce energie din nimic", a declarat pentru HotNews.ro Octavian Micu, cercetător la Institutul de Știinte Spațiale.

"Cred că suntem și singura țară care se laudă cu premiile de la Geneva", care în lumea cercetătorilor nu este văzută ca o competiție științifică", a precizat acesta.

Ministerul Cercetării și Inovării a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presă despre Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, urându-le "succes participanților" la competiție.

Într-o trecere în revistă contribuțiilor "extraordinare" ale românilor "în ceea ce privește invențiile care au schimbat lumea", Ministerul a scris următoarele:

"De la avionul cu reacție inventat de Henri Coandă in 1910, prezentat în același an la Expoziția Internațională de Aeronautică de la Paris, la dioramele create de Grigore Antipa, care reconstituie tridimensional mediul natural și modul de viață al animalelor, la pila Karpen inventată în 1950 de Nicolae Vasilescu Karpen, un perpetuum mobile care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior, la părintele ciberneticii românești, Ștefan Odobleja, creatorul psihociberneticii cu aplicare în toate ramurile științei, cercetătorii români au ocupat locuri fruntașe de-a lungul vremurilor și a istoriei".

"Nici în glumă nu este permisă o astfel de exprimare. Mi se pare aberant că la Ministerul Cercetării din România există oameni care pot să posteze așa ceva, să își dea acordul cu astfel de informații false care să fie publicate", a explicat un cercetător român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ