Game of Thrones i-a umplut de bani și nici măcar nu sunt actori! Cum s-a întâmplat asta?

| 16 apr, 12:03

Noul sezon din „Game of Thrones" tocmai a fost lansat. Odată cu el aflăm tot felul de detalii despre lumea în care trăim. De exemplu, serialul „Game of Thrones" a reușit să pună pe harta turismului mondial Irlanda de Nord și a creat mii de locuri de muncă. Cum a fost posibil așa ceva și de ce sunt oamenii înnebuniți cu această țară?

Game of Thrones", unul dintre cele mai celebre seriale a avut recent premiera ultimului sezon, datorită căreia și-a mărit armata de fani din toate colțurile țării. În plus, a avut un impact spectaculos și asupra Irlandei de Nord, a cărei economie locală a crescut cu sute de milioane.

Totul s-a bazat de la bun început pe o politică fiscală inteligentă. Astfel, Irlanda de Nord a știut din start că s-a băgat într-o afacere profitabilă în anul 2009, atunci când au început filmările pentru „Game of Thrones".

Chiar și regina Elisabeta a II-a și-a dat seama de beneficiile pe care urma să le aducă acest serial Irlandei de Nord, în acest sens a mers personal de câteva ori pe platourile de filmare să se asigure că totul este în ordine.

În plus, britancii au introdus și o serie de facilităţi fiscale pentru proiectele de televiziune cu buget mare, cu alte cuvinte le-au dat posibilitatea să-şi recupereze până la un sfert din costurile de producţie investite.

„Game of Thrones" e vital pentru economia Irlandei de Nord

Datorită serialului „Game of Thrones", Belfast, capitala Irlandei de Nord, se bucură de o îmbunătățire a infrastructurii și de o economie de milioane de lire sterline.

„Nu e vorba doar de staruri şi de turiştii atraşi în Irlanda de Nord. E vorba de toţi oamenii implicaţi în construirea platourilor, machiaj, costume, producţie. A fost un ajutor uriaş pentru industriile creative din Marea Britanie", a declarat George Osborne, fost ministru de Finanţe.

Astfel, după cinci ani de la introducerea acelor facilități, Maria Britanie aproape și-a triplat cheltuielile de producție. Mai exact, au ajuns la 1,17 miliarde de lire sterline. În total 119 producţii de televiziune cu buget mare s-au filmat acolo doar anul trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ