Gavrilescu: Orașul inteligent trebuie să aibă un plan al managementului deșeurilor bine pus la punct

| 12 iun, 17:04

Orașul inteligent trebuie să aibă un plan al managementului deșeurilor bine pus la punct, o colectare selectivă exemplară, a declarat, luni, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la conferința "Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente".

"Orașul inteligent este și orașul care trebuie să aibă un plan al managementului deșeurilor bine pus la punct, implementat și în care colectarea selectivă să fie exemplară, astfel încât și România să se înscrie în categoria țărilor de producere de deșeuri zero. Sunt multe lucruri și mă gândesc la ce înseamnă oraș inteligent din unghiul unui medic care, cu ochiul vigilent, trebuie să se uite la fiecare pacient, să coroboreze situația de sănătate a pacientului respectiv și vizavi de modul în care nu se respectă niște norme de protecție a mediului, cum încercăm într-un oraș inteligent să ne educăm copiii pe toate palierele, cum încercăm să construim clădiri a căror putere energetică să fie întocmai cea a realului de care să avem nevoie și să consumăm cât mai puțin din resursele noastre prin implementarea unor programe verzi", a spus Gavrilescu.

Ea este de părere că ar fi nevoie de o dezbatere în care să se prezinte avantajele orașelor inteligente.

"Cred că avem multe de spus și ar trebui să deschidem o largă dezbatere (...), să spunem care sunt avantajele și cum trebuie să avem grijă ca toate legile să fie respectate, astfel încât legăturile, interacțiunile din comunitatea respectivă să fie realizate", a explicat ministrul Mediului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ