Gazele naturale se vor putea tranzacţiona în sistem bursier

| 19 iul, 2013

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, astăzi, două regulamente privind tranzacţionarea gazelor naturale pe piaţa centralizată de gaze naturale administrată de OPCOM şi pe pieţele centralizate de gaze naturale administrate de Societatea Bursa Română de Mărfuri (Romanian Commodities Exchange).

Potrivit ANRE, pentru prima dată în România, legislaţia secundară emisă de Autoritate permite tranzacţionarea gazelor naturale în sistem bursier.

"Pentru piaţa gazelor naturale au fost aprobate Regulamentul privind cadrul organizat de tranzacţionare pe piaţa centralizată de gaze naturale administrată de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale 'OPCOM' S.A., Regulamentul privind cadrul organizat de tranzacţionare pe pieţele centralizate de gaze naturale administrate de Societatea Bursa Română de Mărfuri (Romanian Commodities Exchange) S.A., licenţa de administrare a pieţei centralizate solicitată de către Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale 'OPCOM' S.A. şi licenţa de administrare a pieţei centralizate solicitată de către Societatea Bursa Română de Mărfuri (Romanian Commodities Exchange) S.A", se arată în comunicatul ANRE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ