Gazoductul dintre România şi Bulgaria va intra probabil în funcţiune în iunie

| 26 mar, 2014

Gazoductul care va asigura interconectarea reţelelor de transport de gaze naturale ale României şi Bulgariei va intra probabil în funcţiune în luna iunie, mai târziu decât se estima din cauza dificultăţilor de construcţie, a declarat miercuri ministrul Energiei de la Sofia, Dragomir Stoinev.

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului a fost iunie 2013.

Interconectorul de gaze naturale cu România a fost întârziat de problemele tehnice întâmpinate la construcţia gazoductului pe sub Dunăre, a spus Stoinev, potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerului.

"Conexiunea este aşteptată să fie în funcţiune în iunie", a declarat ministrul, prezent la conferinţa "Viitorul gazului natural", organizată de Asociaţia Industrială Bulgară.

În ianuarie, operatorul sistemului de transport de gaze naturale, Bulgartransgaz, a anunţat că se aşteaptă ca gazoductul dintre România şi Bulgaria să fie finalizat şi operaţional până la sfârşitul lunii martie, scrie SeeNews.

Ulterior Transgaz, operatorul sistemului de gazoducte din România, a informat că termenul de încheiere a lucrărilor este mijlocul lunii aprilie.

La începutul lunii martie, un secretar de stat din Ministerul Economiei de la Sofia a declarat că Bulgaria va putea importa până la 500 de milioane de metri cubi de gaz natural anual prin interconectorul cu România, folosind doar o treime din capacitate, întrucât partea română nu a finalizat lucrările la o staţie de compresare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
dan
Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite,
ACUM,Te uiti la reclame si Castigi Bani Garantat!
Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Pentru detalii acceseaza linkul de mai jos cu un simplu click s-au copiaza linkul in browserul tau.
http://www.maildirect.ro/inregistrare/ea0a7bd8ebf484bdad81bd73ec98a3c6

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ