Gazprom şi OMV au semnat acordul privind construirea secţiunii din Austria a conductei South Stream

| 24 iun, 2014

Directorul grupului energetic rus Gazprom, Alexei Miller, şi omologul său de la OMV, Gerhard Roiss, au semnat marţi acordul pentru înfiinţarea unei companii mixte care va fi responsabilă pentru construirea secţiunii din Austria a conductei South Stream, cu ocazia vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Austria, transmite Reuters.

Pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, la începutul acestei luni Comisia Europeană a cerut Bulgariei să suspende lucrările la South Stream, în aşteptarea unei decizii dacă acest proiect respectă legislaţia Uniunii Europene.

Comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, a precizat că proiectul South Stream nu este anulat, ci oprit până când se va ajunge la înţelegere legală comună între Bulgaria şi Uniunea Europeană. 

'Această decizie de investiţii reprezintă o investiţie în securitatea furnizării gazelor naturale spre Europa', a afirmat Gerhard Roiss.

Conducta South Stream, al cărei cost este estimat la 40 miliarde de dolari, ar urma să se întindă pe o lungime 2.446 km, începând din Rusia via Marea Neagră, până în Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Austria. Secţiunea din Austria a conductei South Stream ar urma să aibă o capacitate de până la 32 miliarde metri cubi pe an, ajungând până în oraşul Baumgarten.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Tag-uri: Gazprom, OMV, South Stream
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ