Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, anunţă legiferarea bacşişului

| 02 apr, 17:51

Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, a anunțat că bacșișul va fi legiferat și va fi trecut separat pe bon fiscal, urmând apoi să fie impozitat.

„Nu inventăm noi roata...Suma va fi inclusă pe bonul fiscal, fiscalizată separat pe casa de marcat, iar această sumă va fi impozitată doar cu impozitul pe venit, nu va constitui şi o bază de calcul a contribuţiilor. Şi sperăm să scoatem la vedere toate aceste sume... În 2014, ANAF a identificat venituri suplimentare de 4 miliarde euro cu inspecţia fiscală şi un miliard de euro de la Antifraudă. De foarte multe ori lucrurile mai puţin importante capătă în spatiul public mai multă relevanţă decât cele cu adevărat importante“, a spus Diaconu, într-un interviu pentru B1TV.

Bacşişul este una dintre cauzele pentru care o serie de unităţi economice au fost închise recent de către Direcţia Antifraudă din cadrul Fiscului, mai mulţi patroni acuzând autorităţile de exces de zel.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism au propus Ministerului de Finanțe, în 2012, tipărirea bacșișului pe nota de plată din restaurante, cu scopul de a controla mai bine veniturile localului.

 

Citeşte şi: Cum se văd în piață efectele controalelor ANAF

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ