KPMG: Acţiunile ANAF trebuiau să se întâmple zilnic, de 25 de ani

| 06 apr, 15:47

Controalele împotriva evaziunii fiscale derulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sunt normale şi trebuiau să se întâmple zilnic, în ultimii 25 de ani, însă, cu toate acestea, sunt aplicate măsuri exagerate în cazul afacerilor unde s-au constatat erori, cum ar fi sume mici neînregistrate, a declarat luni Dragoş Doroş, director în cadrul KPMG România.

"Antifrauda face ceea ce trebuia să facă de 25 de ani încoace. Din păcate, o vreme îndelungată nu a luat măsuri de amplitudinea celor din prezent. Noi suntem perplecşi de amploarea unor evenimente care de fapt ar fi trebuit să se desfăşoare zilnic, pentru că sunt anumite industrii în România unde bonul fiscal este o raritate. În mod normal, eu m-aş fi aşteptat ca aceste lucruri să se întâmple de 25 de ani, zilnic, în România. Problema este că acum se întâmplă dintr-o dată, brusc, iar mediul de afaceri, aşa cum s-a aşezat el, într-un anumit fel, este surprins şi lovit de anumite măsuri, care sunt exagerate', a menţionat Dragoş Doroş, citat de Agerpres.

În opinia sa, dacă inspectorii antifraudă 'fac, în general, un lucru bun', exagerările sunt în cazul celor găsiţi cu sume minore, cum ar fi 'exces în casă'.


'Dacă se închid business-uri pentru aceste lucruri, vreme de o lună de zile, asta înseamnă măsuri care sunt exagerate. Dacă vreau să închid un business sau dacă vreau să constat evaziune fiscală la un business, asta este o chestiune de evoluţie. În momentul în care într-un restaurant s-a mai descoperit o sumă care nu era înregistrată, dacă şi a doua şi a treia oară s-a mai descoperit o sumă, înseamnă că acolo am o tendinţă şi este vorba despre evaziune fiscală. Dacă a venit o dată şi a găsit o sumă care nu este nici semnificativă, înseamnă că este vorba despre o eroare', a mai spus reprezentantul KPMG România.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

Citește și:  Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, anunţă legiferarea bacşişului

Tag-uri: ANAF, kpmg
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ