ATENŢIE: Păcură în loc de combustibil auto la staţiile de alimentare

| 22 apr, 16:19

Amenzi usturătoare pentru comercianți, după ce inspectorii antifraudă au descoperit că achiziționau combustibil lichid greu (CLG), similar păcurei, dar care era utilizat drept combustibil auto, după ce era amestecat cu uleiuri minerale.

Încă de la începutul lunii martie, 130 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 80 de firme specializate în comercializarea en-gros şi en-detail a combustibililor (benzină, motorină, GPL) şi au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus 19 amenzi în cuantum total de 401.000 lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane lei şi confiscarea a peste 30 de tone de motorină depozitată în spaţii neautorizate, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor de autorizare și funcționare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari sau comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate.

Inspectorii antifraudă au verificat şi transportatori sau constructori de drumuri, în calitate de beneficiari finali ai unor cantități importante de combustibil susceptibila fi provenit din surse nelegitime.

În aceste situaţii inspectorii au constatat că se achiziționa combustibil lichid greu (CLG), similar păcurei, cu acciză foarte mică, dar care era utilizat drept combustibil auto, după ce era amestecat cu uleiuri minerale.

Cele mai multe nereguli au fost constatate de către inspectorii antifraudă fiscală în judeţele Argeș, Alba, Bacău, Constanța și Tîrgu Jiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ