Ponta vrea să relaxeze controalele ANAF: ce prevede noul act normativ

| 15 apr, 13:31

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că noua formă a proiectului de act normativ privind flexibilizarea controalelor efectuate de ANAF la comercianţi prevede sancţionarea graduală.

Astfel, într-o primă etapă, se va aplica amendă pentru firmele găsite cu o sumă nefiscalizată de 100 de lei în plus sau în minus şi, la a doua abatere, suspendarea activităţii respectivei societăţi, potrivit Agerpres.

"Domnule ministru Teodorovici, să puneţi pe site forma finală a Ordonanţei privind flexibilizarea măsurilor de control (al ANAF - n.r.). Să arătăm foarte clar: de la 100 de lei, plus sau minus 100 de lei, prima sancţiune nu este închiderea, a doua sancţiune este închiderea. Şi, la fel, toate celelalte soluţii pe care le-aţi găsit împreună cu ANAF-ul şi cu mediul de afaceri. Vreau ca pe 1 mai să avem mai mulţi turişti, mai multe cheltuieli şi toate fiscalizate, şi la munte, şi la mare. Şi acesta este un lucru extraordinar de bun", a declarat premierul în şedinţa de guvern.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ