Peste 4.200 de bonuri au fost depuse la Loteria bonurilor fiscale

| 15 apr, 14:55

4.245 de persoane au depus cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, în 14 aprilie și 15 aprilie (până la ora 10.00), la sediile teritoriale ale administrației fiscale, potrivit unui comunicat ANAF.

'Situația regională este următoarea: DGRFP Iași — 709 persoane, DGRFP Brașov — 651 persoane, DGRFP Galați — 568 persoane, DGRFP București — 548 persoane, DGRFP Ploiești — 496 persoane, DGRFP Cluj — 490 persoane, DGRFP Timișoara — 413 persoane, DGRFP Craiova — 370 persoane', se precizează în comunicatul ANAF.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, deținătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României. La extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii.

Extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. La extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finanțelor Publice. Extragerea se realizează după minimum 15 zile de la sfârșitul intervalului calendaristic pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

"Se depun bonurile fiscale. Se analizează dacă aceste bonuri sunt într-adevăr emise de către aparate de marcat înregistrate fiscal și se validează bonul. ANAF va face această verificare. Depinde foarte mult și de numărul de bonuri depuse. Înțeleg că până în prezent sunt peste 1.000 de bonuri. În funcție de numărul acestora vedem dacă e posibilă verificarea tuturor acestor bonuri și se va face această verificare bon cu bon", a explicat la Senat Dan Manolescu.

El a arătat că fiecare cumpărător are dreptul la bon fiscal, dar, în același timp, dacă renunță la acest drept, cel care îl găsește poate participa cu el la Loterie.

"Este un drept al unei persoane de a solicita și obține un bon. Dacă îl aruncă și altă persoană îl ia și participă cu el la Loterie... În momentul de față și un loz în plic găsit pe stradă e validat. Dacă cumpărătorul renunță la un drept, e dreptul lui să renunțe", a spus Manolescu.

Bonurile fiscale câștigătoare la prima tragere a Loteriei bonurilor fiscale sunt cele din data de 7 februarie 2015, cu o valoare de 6 lei, a anunțat Loteria Română.

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanțelor Publice și ANAF, a avut loc luni, în a doua zi de Paști.

La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015 iar participarea la Loterie nu a presupus o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile au rămas la posesorii acestora, care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare.

Valoarea totală a premiilor a fost stabilită la un milion de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ