Generalul David Petraeus, fost director al CIA, condamnat la închisoare

| 24 apr, 11:16

Un fost director al CIA a fost condamnat în Statele Unite pentru scurgeri de informaţii. Generalul David Petraeus, fost comandant al forţelor americane în Irak şi Afganistan, a fost condamnat la plata unei amenzi de 100.000 de dolari şi la doi ani închisoare cu suspendare pentru scurgeri de informaţii către amanta sa, informează Euronews.

Fostul director CIA, care a fost considerat un potenţial candidat la preşedinţie, a recunoscut că i-a acordat acces la dosare clasificate Paulei Broadwell, ofiţer în cadrul Armatei americane de Rezervă, care scria o biografie a ofiţerului de rang înalt. În apărarea sa, avocatul lui Petraeus a spus că nicio informaţie clasificată nu a fost făcută publică.

Dosarele conţineau informaţii clasificate, inclusiv identităţile unor ofiţeri sub acoperire, coduri de încriptare a unor texte, strategii de război, capabilităţi în domeniul informaţiilor, negocieri diplomatice şi informaţii de la reuniuni ale Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.


David Petraeus a prezentat scuze în fața instanței, după ce a pledat vinovat, în urma unei înţelegeri cu procurorii.

Procurorii au cerut să i se aplice o amnendă în valoare de 40.000 de dolari, dar judecătorul a apreciat că este necesar ca aceasta să aibă o valoare mai mare pentru a fi "punitivă".

Evenimentele au avut loc în anul 2011. În urma scandalului ce a urmart dezvăluirii relaţiei lui David Petraeus cu Paula Broadwell, generalul a demisionat de la conducerea CIA în 2012.

 

Citeşte şi: Scandal în SUA: Fostul şef CIA recunoaşte că a divulgat secrete de stat amantei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ