Geoană: Denaturarea adevărului, tactică a campaniei începute de Băsescu

| 08 aug, 2013

Majorarea TVA de la 19% la 24% nu a fost singura măsură de acest fel luată de fosta guvernare democrat-liberală, spune senatorul PSD Mircea Geoană, arătând că fostul cabinet Boc a mai decis impozitarea tichetelor cadou, a tichetelor de masă, de creşă şi a tichetelor de vacanţă.

Afirmaţia lui Geoană vine după ce preşedintele Traian Băsescu a criticat miercuri, la Arad, intenţia Guvernului de a majora unele taxe sau de a impune noi taxe, cum ar fi în cazul chiriilor, în timp ce fondurile europene nu sunt folosite. El a reamintit jurnaliştilor prezenţi că a fost şi împotriva creşterii TVA în timpul guvernării Boc. "Slavă Domnului că a fost doar mărirea TVA, până la urmă", a spus Traian Băsescu. 

"Ieri, domnul Băsescu a afirmat că în timpul guvernării Boc s-a mărit doar TVA-ul, ceea ce este departe de adevăr. După scandalul politic întreţinut în mod gratuit, denaturarea adevărului pare a fi devenit una dintre tacticile principale ale campaniei electorale începute de Traian Băsescu", a spus Geoană, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

El a adăugat că "guvernarea Boc, îndrumată de Traian Băsescu, a decis impozitarea tichetelor cadou, a tichetelor de masă, a tichetelor de creşă şi a tichetelor de vacanţă". "Nimeni nu a scăpat de taxele domnului Băsescu. Nici angajaţii şi nici măcar copiii", a punctat senatorul. 

El a mai enumerat taxarea plăţilor compensatorii, înjumătăţirea cotelor de cheltuială forfetară acordată veniturilor din dreptul de autor - de la 40% la 20%. 

"Guvernarea PDL-Băsescu a impus impozite pe veniturile din dobânzi, conturi de economii şi conturi curente. De asemenea, acelaşi guvern a impus taxe locale suplimentare, pe care le plătesc cei care deţin mai mult de o clădire, impozit care creşte progresiv cu cât sunt deţinute mai multe clădiri în afara celei de domiciliu. Mai mult, câştigurile din piaţa de capital au fost taxate cu 16% de la 1% pentru deţinerile mai mari de 1 an. Cota de impunere anticipată pentru tranzacţiile cu valută la termen a fost crescută de la 1% la 16%, iar cea pentru câştigurile din jocuri de noroc a fost stabilită la 25%", a mai spus Geoană.

El a susţinut că "cea mai gravă creştere a taxelor operată de guvernul tutelat de Traian Băsescu a fost majorarea TVA de la 19% la 24%", în timp ce salariile erau tăiate cu 25%.

"Greul taxelor impuse de guvernările lui Traian Băsescu a fost dus de majoritatea populaţiei, mai ales de cei cu venituri mici şi foarte mici. Majorarea TVA la 24%, o măsură tolerată de Traian Băsescu, a fost suportată de întreaga populaţie pentru că guvernările preşedintelui au refuzat în timp de criză să încurajeze o contribuţie mai mare a celor bogaţi. În schimb au impus impozit pe plăţile compensatorii ale angajaţilor disponibilizaţi în plină criză. "Şi concediaţi, şi cu banii luaţi". Aceasta a fost deviza guvernărilor Băsescu şi abordarea de dreapta, conservatoare a domnului preşedinte. De aceea, sper ca domnul preşedinte să înceteze campania electorală pe care a început-o şi să oprească minciunile. Guvernul trebuie să îşi facă treaba, nu să răspundă la atacurile sale", a afirmat Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ