Geoană: ”România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic!”

| 31 mar, 20:02

 

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi că "România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic" cum este acum.

 

 

"Ştiţi cu toţii că aici, la NATO, ne confruntăm cu cea mai severă criză de securitate din ultimele decenii şi cu toţii ne uităm cu îngrijorare, cu mânie şi cu preocupare la războiul pe care Putin l-a declanşat împotriva vecinului nostru, Ucraina. În timp ce ne concentrăm să ne apărăm aliaţii şi să susţinem Ucraina, nu trebuie să uităm că în paralel cu acest conflict revoluţia tehnologică continuă şi anticipăm că această revoluţie să fie accelerată de acest conflict cu implicaţii şi proporţii importante", a spus Geoană, într-un mesaj pe care l-a transmis online participanţilor la Gala Smart City Industry Awards, care are loc la Palatul Parlamentului.
El i-a încurajat pe liderii de la nivel naţional şi local, pe liderii din afaceri, pe cei din mediul academic şi din mediul civic, pe românii de acasă şi din străinătate să găsească răspunsuri la problemele legate de securitate, dar care sunt legate şi de dezvoltare economică şi de accelerarea digitalizării, de creşterea rezilienţei şi de "punerea întregului potenţial al României, mai bine, la muncă".
"România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic cum este acum. Acum 18 ani aderam la NATO. O să fim în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea Europeană, dar avem o obligaţie să investim ca această relevanţă strategică să se transfere şi în relevanţă geoeconomică, dezvoltare şi prosperitate, iar oraşele inteligente, localităţile, comunităţile care sunt dinamice şi care îşi înţeleg şi vulnerabilităţile, dar şi potenţialul sunt cheia acestui succes", a încheiat Geoană.

 

Tag-uri: nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ