Geoană: Scandalul CFR Marfă provocat Băsescu generează instabilitate politică

| 07 aug, 2013

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că de pe urma scandalului CFR Marfă, "provocat fără sens de atacurile preşedintelui Traian Băsescu", singurul lucru pe care îl "câştigă" românii este un circ ieftin, ce generează nervi şi o periculoasă alunecare înspre instabilitate politică.

"Anul 2013 nu este unul electoral şi trebuie să profităm de acest aspect pentru a ne concentra asupra creşterii economice. A întrerupe tendinţa pozitivă a economiei prin declanşarea prematură a campaniei pentru 2014 reprezintă un atac împotriva interesului general, în condiţiile în care în ultima perioadă avem parte de semnale pozitive care trebuie susţinute de toată lumea, nu doar de Guvern. Mă refer aici la ieşirea Zonei Euro din recesiune, la scăderea ratei dobânzii de referinţă, la acordul cu FMI, la creşterea absorbţiei fondurilor europene în luna iunie. Reducerea dobânzii de referinţă, de exemplu, este un subiect mult mai important decât politizarea nesfârşită a privatizării CFR Marfă de către preşedintele Băsescu. Prin reducerea dobânzii de referinţă, atât cetăţenii, cât şi firmele se pot împrumuta mai uşor, în condiţii mai avantajoase, fapt ce va conduce la salarii mai bune şi la locuri de muncă noi", a spus Geoană potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

El a adăugat că apelul unui fost prim-ministru liberal care îndeamnă PNL să ia atitudine în faţa a ceea ce el numeşte "măsurile economice greşite ale Guvernului" este o eroare majoră, iar reducerea TVA la pâine este o opţiune fiscală pe care Guvernul a luat-o cu scopul de a stimula un domeniu strategic. 

"Guvernul trebuie lăsat să-şi facă treaba. Nu este momentul acum să blocăm activitatea Guvernului din considerente electorale care nu au nicio legătură cu ceea ce aşteaptă oamenii de atâta timp de la clasa politică: locuri de muncă, salarii şi pensii mai bune, preţuri mai accesibile la produsele de bază, servicii publice de calitate. Fac un apel public către toţi cei care nu citesc bine calendarul. Nu suntem în campanie electorală! România nu are nevoie de o campanie electorală de un an şi jumătate. Prioritatea zero este buna guvernare, la care cu toţii trebuie să contribuim pentru a întări tendinţa pozitivă a economiei, atât de preţioasă după o perioadă cumplită de criză şi de prăbuşire a nivelului de trai", se mai arată în comunicatul senatorului PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ