George Becali va fi reaudiat la CAB în dosarul lui Popoviciu

| 17 mar, 18:24

Judecătorul Ion Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind reaudierea în calitate de martor a lui George Becali în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Reaudierea lui Becali vine după ce latifundiarul a dat declaraţii contradictorii cu privire la acest dosar şi după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. 

Judecătorul Ion Bogdan Tudoran a dispus citarea lui Becali, cu avertismentul aplicării unei amenzi de 500 de lei dacă acesta nu se prezintă în instanţă. 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie. 

Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz. 

La întrebările puse de procurorul de şedinţă, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi "ştie ce înseamnă suferinţa". 

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie. 

"Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea", precizează DNA. 

Potrivit procurorilor anticorupţie, Becali "a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei", scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor, precum şi de a induce în eroare instanţa de judecată. 

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ