George Clooney a răspuns întrebării unei jurnaliste şi a câştigat o călătorie în Grecia

| 11 feb, 2014

George Clooney nu şi-ar fi putut imagina vreodată că, răspunzând politicos, la Berlin, întrebării unei jurnaliste cu privire la repatrierea operelor de artă antice ale Parthenonului va ajunge pe prima pagină a presei elene pe această temă şi va câştiga un voiaj oficial în Grecia, comentează marţi AFP.

Actor, producător şi regizor, Clooney îşi prezenta sâmbătă, la cea de-a 64-a ediţie a Berlinalei, ultimul film, 'The Monuments Men', care abordează furturile de opere de artă comise de nazişti şi efortul aliaţilor pentru a le recupera.

O jurnalistă elenă a considerat nimerit să-l întrebe dacă operele din antichitatea greacă expuse în muzee străine - şi mai ales frescele Parthenonului păstrate la British Museum - ar trebui să fie redate Atenei.

Actorul a răspuns că ar fi 'o idee bună' şi că aşa ar fi 'drept', potrivit presei elene. Prin răspunsul său, Clooney şi-a atras un val de recunoştinţă la Atena. Gratitudinea a culminat luni seară cu o scrisoare a Ministerului Culturii, adresată actorului şi transmisă presei, prin care era invitat oficial pentru 'câteva zile în Grecia'.

'În numele tuturor grecilor, vă adresez mii de mulţumiri pentru declaraţia dumneavoastră', scrie ministrul culturii, Panos Panagiotopoulos. 'Sper că veţi accepta această invitaţie de a petrece câteva zile în Grecia', adaugă ministrul grec.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ