George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila pe care o co-fondase

| 22 iun, 19:51

Actorul american George Clooney a vândut pentru un miliard de dolari compania producătoare de tequila Casamigos, pe care o fondase alături de doi cunoscuți, a informat gigantul britanic al băuturilor Diageo, citat de DPA.

Diageo, care deține și alte branduri celebre precum Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness, a declarat că suma inițială de vânzare a fost de 700 de milioane de dolari, la care se vor adăuga alte 300 de milioane de dolari în decurs de 10 ani, în funcție de performanța companiei.

"Dacă ne-ai fi întrebat acum patru ani dacă avem o companie de un miliard de dolari, eu nu cred că am fi spus 'da'", a precizat Clooney într-o declarație citată de mass-media din SUA, adăugând că valoarea din prezent a Casamigos reflectă "încrederea Diageo în compania noastră și încrederea noastră în Diageo".

Clooney a fondat Casamigos, sau "casa prietenilor", în 2013, alături de prietenul său Rande Gerber — soțul modelului Cindy Crawford și vecinul lui Clooney în Mexic, unde ambii dețin case de vacanță — și de omul de afaceri Mike Meldman.

De atunci Casamigos a devenit "brandul de tequila super-premium cu cea mai rapidă creștere din SUA", potrivit companiei Diageo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ