George Maior RECUNOAŞTE: În presă EXISTĂ ofiţeri acoperiţi

| 25 ian, 12:32

Șeful SRI, George Maior, a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu acordat pentru B1 TV, că serviciul pe care îl conduce ar avea agenţi acoperiţi în presă. "Ofiţerul acoperit este o armă a oricărui serviciu de informaţii", mărturiseşte directorul SRI, care a subliniat că în magistratură şi politică nu există ofiţeri acoperiţi.

"Ofițerul acoperit este o latură specială, o armă specială a oricărui serviciu de informații, sarcina lui este ca folosind această situație, această calitate să aducă informații de securitate națională pentru stat. Stăm cum stau toate statele democratice europene.", a spus Maior.

Întrebat dacă se va afla cine sunt acești ofițeri, Maior a răspuns: "Păi asta e ideea - că nu! De aceea este vorba despre ofițeri acoperiți și de secrete de stat".

Şeful SRI a adăugat însă că în instituţiile politice, precum Parlamentul, nu există ofiţeri acoperiţi.

"Este legea care definește clar acest aspect, cea din 2004 a magistraților. Nu avem în magistratură, pentru că sunt incompatibili. La fel și în politică, este definită ca incompatibilitate operarea cu ofițeri acoperiți în instituții politice, precum Parlamentul", a adăugat șeful SRI.

Nu este primul şef al SRI care ar admite existenţa agenţilor acoperiţi în presă. Potrivit jurnaliştilor de la Flux 24, în iunie 2001, Radu Timofte, șeful de atunci al Serviciului Român de Informații, recunoştea, într-un înscris oficial, ca răspuns la cererea unui parlamentar, că redacțiile din România sunt infiltrate cu ofițeri acoperiți.

Timofte nu admitea însă procentul de 50% înaintat de deputatul de Cluj, Damian Brudaşcu.

În 2006, confirmarea că în presă activează ofițeri sub acoperire, venită din partea purtătorului de cuvânt al SRI, Marius Bercaru a declanşat un adevărat scandal politic. Astfel, la momentul respectiv, comisia parlamentară de control a activităţii SRI a transmis serviciului o adresă prin care cerea un punct de vedere despre prezenţa agenţilor acoperiţi ca jurnalişti. Acţiunea nu a avut, însă, nicio finalitate.

 

Citeşte şi: Teoria lui Cristoiu: pe cine a deconspirat SRI la Traian Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ