George Simion: Protestul de azi din faţa Parlamentului a fost autorizat

| 10 mai, 19:37

Preşedinte AUR George Simion a explicat, în legătură cu protestul de miercuri din faţa Parlamentului, că a fost o manifestaţie autorizată şi nu organizată de AUR, ci de partidul ARCA Naţiunii Române al fostului social-democrat Dumitru Coarnă, protest la care s-a alăturat şi AUR.

 

„Au avut loc violenţe izolate şi cer tragerea la răspundere a celor care au comis violenţe, însă credem că s-a comis o tentativă de compromitere a AUR”, a mai spus Simion, care a adăugat că „nu au existat gloanţe, cel mult elemente de gloanţe” şi nu a fost încercată introducerea niciunei substanţe explozibile în sediul Parlamentului.
„Ieri, în Parlamentul României, considerăm că a fost un atac la adresa democraţiei, un atac la parlamentarism, la toate procedurile aflate în vigoare şi un semn de dispreţ al regimului Iohannis faţă de românii care au ieşit în stradă pentru a cere blocarea proiectului de lege 145. Astăzi au fost mai proiecte de lege antinaţionale care au fost votate. Noi am organizat un protest autorizat, sâmbăta trecută pe străzile din Bucureşti. Astăzi a avut loc un alt protest autorizat în faţa Parlamentului, pe partea de la Izvor. Cei care au luat autorizaţia sunt un alt partid unde preşedinte este Dumitru Coarnă, partidul ARCA (Partidul ARCA Naţiunii Române – n.r.), protest la care noi am participat”, a afirmat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul AUR din Capitală.
El a mai explicat că au avut lor, miercuri, „violenţe izolate”, iar pentru asta ar trebui traşi la răspundere cei responsabili, însă a acuzat că se încearcă o tentativă de compromitere a AUR.
„Au avut loc violenţe izolate şi cer tragerea la răspundere a celor care au comis violenţe, însă credem că s-a comis o tentativă de compromitere a AUR, pentru că încă de dimineaţă pe posturile de televiziune rulează ştiri şi imagini cu nişte gloanţe. Când auzi – gloanţe în Parlament, te sperii. Este o altă zi şi un alt prilej al celor de la putere de a rostogoli ştiri false despre AUR. Nu au existat gloanţe, cel mult elemente de gloanţe şi vrem să explicăm aceste lucruri. Nu a vrut nimeni să ia cu asalt Parlamentul, nu s-au forţa uşile din Parlament şi în niciun caz nicio substanţă explozibilă sau care să aducă spre armament nu a fost introdusă în Parlament.
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie. Iniţiativa legislativă prevede şi înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului. Legea merge la promulgare.
La dezbaterea propunerii legislative, deputaţii AUR au protestat faţă de acest proiect cu pancarte înscrise cu mesaje precum „Ajutăm familia, nu furăm copiii”, „Opriţi jaful naţional”. Partidul AUR a susţinut că proiectul de lege ar promova măsuri similare celor din ţările nordice, acolo unde autorităţile pot lua un copil din sânul familiei.
O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. „Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis Simion.
Totodată, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ