Germania și China sunt de acord: este nevoie de sancțiuni mai dure împotriva Coreei de Nord

| 08 sep, 15:11

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Chinei, Xi Jinping, s-au pronunțat joi pentru înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, ca reacție la testul nuclear efectuat duminica trecută de nord-coreeni, informează Reuters și AFP.

Într-o convorbire telefonică, Merkel și Xi și-au exprimat îngrijorarea față de situația din Coreea de Nord. Testarea unei bombe cu hidrogen "reprezintă un pericol considerabil pentru securitate întregii regiuni și o încălcare a dreptului internațional", a afirmat cancelaria de la Berlin într-un comunicat. Cei doi lideri consideră în același timp că trebuie încercat și dialogul în vederea identificării unei soluții pașnice, arată documentul.

Președintele chinez, a cărui țară este principalul partener internațional al Coreei de Nord, insistase miercuri, într-un dialog cu omologul său american, Donald Trump, că Beijingul dorește o reglementare pașnică a relațiilor cu Phenianul. Joi, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU, care urmează să discute situația lunea viitoare, să reacționeze prin adoptarea măsurilor necesare, dar a adăugat că sancțiunile nu reprezintă decât o jumătate de soluție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ