GHEORGHE GHERGHINA, celebrul creator de bugete, a fost retras de la FINANŢE

| 01 aug, 2014

Gheorghe Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, postul fiind preluat de catre Daniela Pescaru, care conduce de mai multi ani Directia generala de programare bugetara a ministerului.

Deciziile au fost semnate vineri de premierul Victor Ponta. In luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru in noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale (BNR).

Mugur Isarescu a ramas guvernatorul bancii centrale, iar printre numele noi intrate la conducerea institutiei se numara fostul ministru al Bugetului, Liviu Voinea, si fostul prim-vicepresedintele al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Daniel Daianu.

Gheorghe Gherghina era supranumit "parintele bugetului", pentru ca s-a ocupat de executia bugetara ani de-a randul, indiferent de guvernele aflate la putere. Promovarea sa in functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, de exemplu, s-a petrecut pe vremea guvernului Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ