Gheorghe Mencinicopschi, eliberat condiţionat din închisoare

| 26 sep, 16:08

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, luni, eliberarea condiţionată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani şi o lună din cei 8 ani primiţi în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

În cei doi ani de detenţie petrecuţi la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate. 

De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus şi o cerere de graţiere, respinsă în februarie 2015 de preşedintele Klaus Iohannis. 

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare. 

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ