Gheorghe Piperea anunţă că 900 de angajaţi vor fi disponibilizaţi la Oltchim

| 08 mai, 2013

Administratorul judiciar al companiei Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat că un număr de 900 de salariaţi vor fi concediaţi în cursul săptămânii următoare, 600 de la Vâlcea şi 300 de la Piteşti. Israelienii de la fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital au fost în vizită la combinat în calitate de posibili investitori strategici.

 

Gheorghe Piperea a precizat că în aceste zile se vor întocmi listele complete cu personalul care va fi concediat, urmând să beneficieze de salarii compensatorii. Gheorghe Piperea s-a aflat azi la combinat alături de israelienii de la fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital, fiind interesaţi de activele acestui agent economic.

Administratorul judiciar a mai anunţat că în cursul săptămânii viitoare şi alţi potenţial investitori strategici vor veni la combinat. Israelienii au vizitat combinatul vâlcean şi au intrat, alături de conducere, sindicat şi administratorul judiciar Gheorghe Piperea, într-o şedinţă pentru a evalua datele şi situaţia activelor combinatului vâlcean.

Administratorul judiciar a spus că cel târziu în septembrie-octombrie Oltchim va fi privatizat, dar în prealabil se va împărţi în două societăţi. Prima societate va prelua datoriile combinatului, urmând ca cea de a doua să pornească de la zero. "Următoarele măsuri pe care le vor lua administratorii judiciari ai Oltchim sunt desemnarea unui evaluator al activelor societăţii şi formarea societăţii Oltchim 2 pentru privatizare".

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propus pentru a fi privatizat până în luna iunie. În prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ