Ghiţă, noi dezvăluiri: Vântu şi Elan Schwartzenberg, oamenii sistemului Băsescu

| 27 mar, 17:16

Într-un nou episod din interviul luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță la Belgrad, fostul deputat fugar a povestit cum Laura Codruța Kovesi ar fi pus ochii pe Realitatea TV, imediat după alegerile prezidențiale din 2009, și ce mișcări au fost făcute pentru ca stația să îi fie luată lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Sebastian Ghiţă spune că a fost abordat de Kovesi în clădirea SRI numită K2.

"Stăteam împreună la masă şi mi-a spus că, ascultându-l de mult timp pe Vîntu, şi-a dat seama că acesta nu mai are finanţare pentru Realitatea Tv. Şi mi-a propus, practic mi-a explicat cât de vulnerabil este Vîntu, şi că va accepta într-un fel să primească finanţare şi să cedeze Realitatea Tv. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să-l doboare, să-l scoată din joc mult mai repede şi gândindu-se probabil că Realitatea Tv va deveni o televiziune supusă şi va da ştiri laudative la adresa mai marilor zilei. Lucru acesta nu s-a întâmplat", a declarat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat PSD i-ar fi propus lui Vîntu o "afacere mai deşteaptă" în care urma să-i lase acestuia acţiunile şi el doar să opereze staţia:

"I-am spus: "Hai, lasă-mă pe mine doar să investesc nişte bani şi să operez staţia şi poate facem nişte bani!" Vîntu, din cauza problemelor financiare, pe la jumătatea drumului, s-a hotărât că trebuie să-i dau 200.000 cash pe lună. Şi eu l-am tot uşuit, l-am tot amânat, l-am tot plimbat. Vîntu şi-a dorit din ce în ce mai mult control. Aveam şi eu presiunile mele pentru că diverşi jurnalişti de acolo se duceau, vorbeau cu Vîntu de dimineaţă până seară. Eu păream proasta clasei. Şi, cu părere de rău, chiar explicându-le... a trebuit să încetez contractul cu Adi Ursu şi cu Oana Stancu, ca dovadă că nu mai are Vîntu control în staţie, ci că am eu... Şi dovadă în faţa celorlaţi oameni şi dovadă în faţa instituţiilor", a mai povestit Ghiţă.

Referitor la implicarea lui Elan Schwartzenberg, Ghiţă spune că omul de afaceri israelian a venit la Realitatea cu bani de la Sorin Blejnar şi Codruţ Marta. Udrea s-ar fi lăsat păcălită de Schwartzenberg, iar acesta l-ar fi păcălit ulterior pe Vântu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ