Gigi Becali ar fi fugit din ţară, de frica judecătorilor

| 14 mai, 2013

Deputatul George Becali ar fi fugit din ţară, în Israel, de frica judecătorilor care au finalizat, azi, dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi MApN şi urmează să dea sentinţa în data de 20 mai.

"Dacă sunt în Israel, care-i problema?!", le-ar fi răspuns Becali jurnaliştilor România TV. Gigi Becali nu s-a prezentat azi la termenul din dosarul în care este judecat. În schimb, el a fost văzut de jurnalişti, în această dimineaţă, la aeroport.

DNA a solicitat, azi, la ÎCCJ, condamnarea deputatului George Becali la închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Asăzi, ÎCCJ a reluat judecarea recursului făcut de procurorii anticorupţie în dosarul în care George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, Ioana Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu schimbul de terenuri.

George Becali a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997-2000, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită.

De asemenea, Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru, a fost acuzată de complicitate la luare de mită.

Procurorii susţin că prejudiciul cauzat statului prin efectuarea a două schimburi de terenuri este de aproximativ 900.000 dolari.

Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în proces cu suma de peste 940.000 dolari, iar în vederea recuperării acestei pagube procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ale lui Cioflină, Becali şi Babiuc.

La 24 mai 2012, un complet de trei judecători de la instanţa supremă i-a achitat pe inculpaţi, pe motiv că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

Decizia judecătorilor a fost luată cu unanimitate, însă hotărârea a fost atacată cu recurs de procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ