Gigi Becali, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

| 20 mai, 2013

Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Instanţa a decis însă să schimbe condamnarea de 3 ani închisoare cu suspendare, primită anterior de Becali, în dosarul sechestrării de persoane, în pedeapsă de 3 ani cu executare.

Cele două pedepse au fost contopite şi George Becali va face pedeapsa cea mai mare, şi anume de 3 ani de închisoare cu executare.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare.

În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioan Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond.

Gigi Becali a fost oprit noaptea trecută de poliţiştii de frontieră, în timp ce încerca să plece din țară în Israel. Procurorii au deschis un nou dosar în care deputatul este acuzat de înșelăciune.

Becali a fost ridicat de autorități cu un mandat de aducere și a fost adus la Parchet pentru a da declarații în acest nou dosar. Deputatul are, acum, inderdicție de a părăsi țara.

În urmă cu câteva zile, deputatul George Becali ar fi plecat din ţară, în Israel, de frica judecătorilor care finalizaseră dosarul schimbului de terenuri dintre el şi MApN, spuneau, atunci, jurnaliștii RTV.

"Dacă sunt în Israel, care-i problema?!", le-a răspuns Becali jurnaliştilor România TV. Gigi Becali nu s-a prezentat la termenul din dosarul în care este judecat. În schimb, el a fost filmat de jurnalişti la aeroport.

Acum câteva zile, ÎCCJ a reluat  judecarea recursului făcut de procurorii anticorupţie în dosarul în care George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, Ioana Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu schimbul de terenuri.

George Becali a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997-2000, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită.

De asemenea, Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru, a fost acuzată de complicitate la luare de mită.

Procurorii susţin că prejudiciul cauzat statului prin efectuarea a două schimburi de terenuri este de aproximativ 900.000 dolari.

Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în proces cu suma de peste 940.000 dolari, iar în vederea recuperării acestei pagube procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ale lui Cioflină, Becali şi Babiuc.

La 24 mai 2012, un complet de trei judecători de la instanţa supremă i-a achitat pe inculpaţi, pe motiv că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

Decizia judecătorilor a fost luată cu unanimitate, însă hotărârea a fost atacată cu recurs de procurorii anticorupţie.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ