DNA: Becali a avut o atitudine omisivă de ascundere a faptelor cu caracter esenţial

| 09 mar, 12:35

Omul de afaceri George Becali a afirmat miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, susţinând că nu avea cum să îl favorizeze pe Puiu Popoviciu.

UPDATE George Becali a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, urmărind să îngreuneze aflarea adevărului şi să uşureze situaţia juridică a inculpaţilor din dosarul judecat de Curtea de Apel Bucureşti, susţin procurorii anticorupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că omul de afaceri George Becali este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, ambele în formă continuată.

George Becali este acuzat că în declaraţiile de martor date în 27 octombrie 2014, la DNA, şi, ulterior, în 15 februarie 2016, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, a prezentat date care “contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea”.

În opinia procurorilor, George Becali a avut “o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite”.

 

 

UPDATE George Becali, la ieşirea de la DNA: Mi s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile

Omul de afaceri George Becali a afirmat miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, susţinând că nu avea cum să îl favorizeze pe Puiu Popoviciu.

Potrivit unor surse judiciare, Becali este cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

"Acuzaţia asta e de abuz în serviciu a lor. Pentru un abuz în serviciu nici nu contează ce spun eu, ce declar eu, contează actele. (...) Ce pot să ştiu eu ca să schimbe un act şi o ştampilă a statului român. (...) (Favorizarea lui Popoviciu - n.r.) nu am cum şi ştiţi de ce? Pentru că acolo sunt acte, sunt evaluări, majorări de capital. Infracţiunea aceasta de abuz în serviciu se dovedeşte prin acte, nu prin declaraţii. (...) Atunci reclamaţia mea a fost pe prejudiciu. (...) Prejudiciul nu îl stabilesc eu, evaluatorul stabileşte prejudiciul şi judecătorul", a spus Becali, la ieşirea de la DNA. 

Conform surselor judiciare citate, Becali ar avea calitatea de suspect în legătură cu mărturia dată la Curtea de Apel Bucureşti în 15 februarie, când a fost audiat ca martor în dosarul lui Puiu Popoviciu, declaraţie contrară celei din faza de urmărire penală a cauzei, din 27 octombrie 2014. 

La 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în dosarul în care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu este judecat în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa. 

La întrebările puse de procurorul de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi "ştie ce înseamnă suferinţa". 

Becali a explicat că denunţul a fost semnat de el, la cererea unei persoane, Gabriel Bondoiu, care i s-a plâns de faptul că urma să-i fie demolată locuinţa amplasată pe terenul din Băneasa. 

"Nu mai menţin declaraţia pentru că e mult de atunci. Acea declaraţie am dat-o la rugămintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura şi cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în faţa lui Dumnezeu şi a dumneavoastră, ca judecător de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu ştiu nimic care să îi incrimineze pe aceşti oameni. Ce a fost atunci la prima declaraţie sunt câteva fraze pe care nu le mai ţin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă. Nu am probe care să susţină ce scriam acolo. Doamnă procuror, v-aţi făcut nişte gânduri să vă ajut în anchetă, dar acesta este adevărul", a spus Becali în sala de judecată.

 

Omul de afaceri George Becali este cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului referitor la declaraţiile în cauza privindu-l pe Puiu Popoviciu, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Becali ar avea calitatea de suspect în legătură cu mărturia dată la Curtea de Apel Bucureşti în 15 februarie, când a fost audiat ca martor în dosarul lui Puiu Popoviciu, declaraţie contrară celei din faza de urmărire penală a cauzei, din 27 octombrie 2014. 

Sursele au precizat că Becali ar fi prezentat declaraţii contrare atât probelor administrate, cât şi propriilor afirmaţii, trecând sub tăcere faptele esenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mar, 12:55
dan
oferta de munca
Ai aflat! In Ianuarie 2016 o editura cu renume, din Romania, a lansat pe piata mondiala un proiect 100% romanesc. Un subiect unic de film! Lucrezi pe internet de acasa si castigi bani prin contract legal de comision! Proiectul are deja un succes fenomenal la nivel mondial! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detalii despre acest loc de munca, part-time sau full-time, trimite INFO la: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ