Ginerele lui Traian Băsescu, audiat la Parchetul General

| 10 noi, 2014

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, s-a prezentat luni dimineaţă la Parchetul General pentru a fi audiat. Radu Pricop s-a plâns procurorilor că s-ar fi scurs informaţii despre dosarul în care este urmărit penal. Soţul Ioanei Băsescu este cercetat de procurori pentru fals, după ce ar fi obţinut retrocedarea a 90 de hectare de teren în Argeş prin intermediul unui certificat de deces fals, potrivit România TV.

Radu Pricop a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului, că nu poate da declaraţii despre anchete în desfăşurare.

DIICOT confirmă în septembrie faptul că are un dosar penal în care procurorii efectuează investigaţii privind retrocedări de terenuri în judeţul Argeş, însă precizează că Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu, nu are în acest dosar calitatea de suspect sau inculpat.

"Pe rolul DIICOT - Structura Centrală există un dosar penal în care procurorii efectuează investigaţii privind retrocedări de terenuri din judeţul Argeş. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (pentru fapte) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fapte prevăzute de art. 367, 297, 244 alin. 1 şi 2, art 320, art 322 şi art 323 Cod penal. În acest dosar, numitul Radu Pricop nu are calitatea de suspect sau inculpat", se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Precizarea DIICOT vine ca răspuns la informaţii apărute în presă, conform cărora DIICOT anchetează cazul retrocedărilor ilegale din judeţul Argeş, în care ar fi implicat şi avocatul Radu Pricop.

Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmaşii familiei Brătienilor drepturi de moştenire asupra unui teren.

După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, mai spun jurnaliştii.

Radu Pricop este căsătorit cu fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ